Кислородът – два атома – един свят

Кислородът – два атома – един свят

Опитайте се да запалите свещ, след което да я захлупите плътно с похлупак. Огънят изгасва. Тази аналогия е удачно сравнение и за човешкия живот – без кислород угасваме и ние. Кръвта, чието циркулиране е изградено на базата на вдишания през белите дробове въздух, клетката, чиито функции се градят на базата на кислород, изобщо всички окислителни процеси без кислород са невъзможни.

Къде да открием кислорода? Само тук на Земята от известните досега факти за галактиката Млечния път. Някои ще кажат, че всичко това е въпрос на еволюция, дори биха намесили извънземните. Но установено е, че благодарение на кислорода, животът би се развил на което и да е място във Вселената. Отнесете се с доверие към тази истина. Съществуването му в минимални количества би довело до развитие на живи организми.

Погледнато от чисто индивидуална гледна точка, наличието на повече кислород има изключително благоприятно въздействие върху човек. Той подмладява, усилва жизнените функции, избистря съзнането и дори лекува – най-вече белодробни заболявания. Приемането му може да се осъществи още като пием вода. Наситената с кислород кръв се движи по бързо при своето циркулиране, което може дълго време на ни запази свежи и здрави.

Няма как като говорим за кислорода да не се досетим за един движещ живота на Земята процес, а именно „фотосинтеза“. Казано с едно изречение – преработване на въглеродния диоксид в кислород. Растенията носят цялата отговорност. Но ако искате да дишате кислород, нека да е през деня, защото след като залезе Слънцето и поради липсата на светлина, също участваща в процеса, растенията отделят въглероден диоксид.

В свят на динамични преходи както на индивидуално, така и на глобално ниво, невинаги човек успява да живее сякаш е в прохладна борова гора. Ето защо, понякога, колкото и да не искаме, трябва да помогнем на тялото да задвижи функциите, които по принцип се нуждаят от кислород чрез добавки. Те могат да намалят оксидативния стрес и да помогнат на организма да работи без да се чувствате пренатоварени, както и да нормализират електролитния баланс на кръвта.

Потърсете в нашия свят допадащи ви детоксикиращи продукти, като например Боровият прашец, който захранва организма с куп витамини и минерали, действа на всички части от тялото или Бамбука на здравето, който пречиства и има висока концентрация на флавоноиди, които са индентични със структурата на човешкият хемоглобин. Друга алтернатива за детоксикация е GX Assist, който освен, че премахва токсините, оказва положително влияние върху храносмилателния тракт и клетката.

Животът без кислород е немислим. Нека поговорим за това, че в голяма степен сме отговорни за неговото съществуване. Добре за света е, всеки да даде своя дял в производството му, доколкото зависи от нас това, разбира се. Дали ще стане веган или ще посади дърво – прекрасно. Но, все пак да се замислим, защото в противен случай, нашата малка и гостоприемна планета не би могла да ни бъде уютен дом.

Автор: Наташа Воденова

Копирайтър на „Здраве за теб“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *